dinsdag 10 mei 2011

MTB Kids Challenge te Antwerpen ..... Dante wint de koers.

7 mei MTB Kids Challenge Antwerpen

Het beloofde een druk weekend te worden, we zaten op 3 plaatsen om een discobar te gaan instaleren en de zoon ging zijn leidersplaats verdedigen te Antwerpen. Plaats van afspraak was het Noordkasteel te Antwerpen, vlak in het havengebied. Wie dacht hier een vlak parcours tegen te komen, moest eerts nog eens 2x in zijn ogen wrijven.
Een prachtig omloop, echter steenharde ondergrond door de aanhoudende droogte en zeer technisch, zo technisch dat het blijkbaar voor sommige jonge renners het er net iets over was. Sommige pappa's durfden zelfs niet naar beneden. Het parcours werd dus terplaatse weer hertekend, die gasten moesten vertrekken, op een parcours dat gedeeltelijk was veranderd. Begrijpen wie begrijpen kan, het zou eerder beter zijn indien er een alternatieve weg werd aangeboden voor zij die nog niet de skills hebben van een Filip Meirhage, echter deze alternatieve route zou dan wel geen voordeel mogen opleveren. Dante moest het meeste weerwerk verwachten van Nick Bruyninckx en Sander Kielich. Ik had er niet direct een goed oog in, aangezien we vrijdag pas om 23h30 in ons bed lagen, ..... niet ideaal voor een renner. Ehter hij nam een kopstart en heeft deze nooit meer uit handen gegeven, ...... en op de meet had hij het nog bijna aan zijne rekker. Na 1 ronde kon enkel Sander nog volgen, de ene keer in het wiel de andere keer op 10m. Dante was weer zoals op de baankoersen aan het achteruit kijken, als hij versneld, versnel ik ook ..... Slecht voor de pa zijne tikker, ik zie hem liever gewoon wegrijden. Maar hij beschikt over een krachtige spurt dus daar was ik al een beetje in berust. Echter in de laatste bocht had hij 10m voor en dacht "'t is binnen", zette zich neer en reed rustig verder. Sander dacht dit is mijn moment, en op 2 sec. zat hij al spurtend naast Dante, deze was totaal vebaasd en kon zelfs niet meer reageren. Ik schat een 1/2 meter, zeker niet meer had hij nog voor op de meet, en voor hetzelfde geld had hij het aan zijne rekker.
Alweer een wijze les voor de volgende koers. Het verbaasde mij ook dat hij de heel koers had gereden op zijn middenblad, het laatste stuk naar de meet kon je echter knalllen op de grootste plaat.
Op naar de volgende wedstrijd,

Geen opmerkingen:

Een reactie posten