zondag 25 september 2011

MTB Kidschallenge Ravels

Klik op onderstaande foto om het gehele album te bekijken.
Ravels mtb Dante 2011
De laatste manche van deze Kidschallenge had plaats te Ravels. Dante had een ruime voorsprong in dit regelmatigheidsklassement maar aangezien er tijdens deze laatste manche dubbele punten te verdienen waren kon hij zijn leidersplaats nog verliezen aan Sander Kielich, deze moest dan wel de wedstrijd winnen en Dante mocht dan geen top-5 rijden. De wedstrijd vond plaats op 13h, ideaal, rustig wakker worden. Éénmaal aangekomen bleek dit een parcours op Dante zijn lijf geschreven, maar dat dachten we in Kastel ook, echter toen had hij teveel last van zijn valling. En jawel, deze valling, opgelopen tijdens de eerste schoolweek, was zo goed als uitgekiemd. Nog wat snottebellen, maar hoesten deed hij niet meer. Ik zag het dus helemaal zitten en hij ook op dit supersnelle parcours. Starten werd er gedaan op een stuk grasveld om dan het bos in te duiken. En hier lag de ene bocht na de andere te wachten op de renners afgewisseld met kleine springbergen, tot groot jolijt van Dante, hij trok hier immers op elk bergje zijn mtb van grond. Ik maande hem al direct aan om dit niet te doen tijdens de wedstrijd, …… dit vond hij minder leuk. Het weer was zalig, en de opkomst was talrijk. Alle tenoren waren aanwezig, echter voor het klassement ging het allen nog tussen Sander en Dante. Maar het beloofde een spannende wedstrijd te worden. Hopelijk had hij een goede start en zou hij nergens een stuurfout maken, en dan zou alles wel in orde komen. En hij was goed weg en ging als 2de achter Arnoud Delie het bos in, Sander had zijn start een beetje gemist en kwam ergens rond de 5de plaats door. Echter alles hing nog bijeen.
Lauryssen Yorben, de talentvolle jonge veldrijder uit Oost –of west Vlaanderen had hier ook een parcours gevonden dat erg leunde bij het veldrijden en na zijn overwinning te Kastel kwam hij het hier ook nog eens proberen, Samen met Ibe Delbaere en Nick Bruyninckx vervolledigden zij de top 6. Maar bij de eerste bocht had ik al direct opgemerkt dat Dante hier sneller en vlotter kon doorgaan. Zaak was dus om Arnoud zo vlug mogelijk te passeren om dan zo hopelijk een voorsprong te kunnen nemen. Echter Arnoud had telkens gewonnen tegen Dante tijdens hun laatste 3 ontmoetingen, zo gemakkelijk zou dit nu ook niet zijn. Echter nog tijdens de eerste ½ ronde had hij Arnoud al gepasseerd, maar deze bleef op een 10 – 15 meter achter Dante hangen.
Achter deze twee werd de kloof wel groter. Het was mooi om te zien, 2 rondjes bleef Arnoud bijten en aanklampen op zo’n 15m, een heel stuk daarachter had Yorben zich op kop gezet met in het wiel Sander en Nick, maar deze weigerden van te lossen. Bij het ingaan van de laatste ronde werd het nog even spannend, Arnoud deed nog een laatste krachtinspanning om de kloof te dichten, en hij naderde tot op enkele meters van het wiel van Dante.
Deze had echter nog een pijl bewaard voor de laatste ronde, toen hij zag dat Arnoud aan het naderen was versnelde hij. De veer was gebroken bij Arnoud. In de achtergrond reed Sander een sterke wedstrijd, deze was immers weggereden van Yorben die op zijn beurt op het einde nog moest spurten om de aanstormende Nick nog te houden van zijn 4de plaats.
Na de wedstrijd had Dante last van zijn longen, hij had diep moeten gaan. Maar de pa was fier en trots, ik zie hem graag fietsen, hij rijd meestal wel op de kracht maar rijd met een ontzettend mooie flair. Ik kan die kleine aap niet volgen op zo’n parcours. Met deze overwinning schrijft hij dan ook meteen het eindklassement op zijn naam. En het moet gezegd worden de organisatie verdiend hier een dikke pluim, het parcours was perfect afgepeild, alles was met linten afgespannen. En ze hadden voor elke renner een zak vol met leuke zaken. En als één van de weinige volgden zij dus wel de regels van het spel, want het volgende staat beschreven in het reglement. Prijzen na elke wedstrijd. De organisator zorgt ervoor dat elke deelnemer een geschenk ontvangt tijdens de huldiging na elke wedstrijd. De organisator zorgt ook voor bloemen en/of een trofee voor de eerste 3 in elke categorie bij de vergunninghouders (5 podia voor de jongens en in theorie ook 5 podia voor de meisjes). Dante heeft maar één keer het podium gemist maar bloemen of een bekertje? Iedereen is wel verplicht om een paar Euro’s te betalen, dit jaar werd het bedrag zelfs opgetrokken om zo deze prijzen te garanderen na elke wedstrijd. Nu het was niet overal kommer en kwel, maar dan moet men ons ook niets extra te laten betalen. Averbode was hier een pijnlijk voorbeeld van, iedereen kreeg een pet van Golazo en wat kregen de eerste drie ……. 3x raden nog eens dezelfde gesponsorde pet van Belgacom. In Langdorp hadden ze er ook niets beter op gevonden om als prijs een appel en een bidon uit te reiken. Dit is gewoonweg ZIELIG. Bij wegwedstrijden betalen de renners niets, maar hier krijgen die gasten wel trofeeën en leuke, nuttige aandenkens. De mtb –bike gaat op rust, en de cyclocross fiets word van den haak gehaald. Hopelijk word het gene strenge winter. Dante kan niet tegen de kou . Brrr

Geen opmerkingen:

Een reactie posten