zondag 31 juli 2011

Kids Challenge Eksel, Dante wint overtuigend!

Hechtel - Eksel MTB 2011

Klik op bovenstaande foto's om alle 160 foto's te ontdekken, alle podia's van de miniemen vindt je hier eveneens terug

Tegenwoordig is het elke week koers voor Dante, zij het op de baan dan wel in het bos. Vandaag 30 juli stond er een manche van de "Kids Challenge" gepland te Eksel, inschrijven vanaf 11h ..... dwz, lekker lang uitslapen. In de Limburgese bossen was het fijn vertoeven, en we vonden er een parcours op maat van Dante, snel zeer snel, met een klein stuk van 20m licht oplopend, de naam helling niet waardig, een pak singletracks, draaien en slingerend rond de bomen, maar er waren voldoende stukken waar men toch kon inhalen, en het belangrijkste .... het was er droog!
Hij had deze week 2x weggeweest met de grabbelpas, en kwam daar steeds stik kapot van terug, het woord "alles geven" is hem dan ook niet vreemd. De gezamenlijke training met de pa werd dan ook in de week vroegtijdig afgebroken, zijn beentjes deden namelijk pijn.
Hopelijk had hij vandaag frisse benen, na de start zou alles vlug duidelijk worden. Nog 2 koersen tegaan, vandaag te Eksel en volgende week te Kessel, 4 dagen MTB kamp en dan 14 dagen de riem eraf en het fietske gaat aan de kant. Op de koers te Langdorp zal hij terug op de fiets kruipen, maar dat wordt een thuis wedstrijd.
Dus hopelijk kan hij hier vandaag nog wat punten scoren van het klassement, er diende 5 rondjes te worden afgelegd, het parcours was niet echt lang, inhalen word mischien een probleem na een paar rondjes op de singletracks. daarentegen gaan we ze wel dikwijls zien.
Met een echt startschot werd er gestart, en eindelijk had hij eens een kopstart. Mijn inschatting was dat het pak op dit snel parcours wel een paar rondjes zou samen blijven, echter Dante had de vorm van de vorige week nog altijd te pakken, we hadden nu al wat getraind voor de wedstrijden op de weg en deze snelheid had hij vandaag blijkbaar nog in de benen. Na nog geen 1/2 ronde liet hij iedereen achter zich. Voor hem is fietsen op de eerste plaats nog altijd fun, en vandaag had hij er plezier in. maar hij was blijkbaar zelf verbaasd dat hij al zo vlug zo'n gat had geslagen. Ik maande hem aan om niks te forceren en gewoon zijn tempo aan te houden, indien de achtervolgers dichterbij zouden komen kon hij dan desnoods nog versnellen. Maar het verliep vrij vlot, hij had zijn ademhaling helemaal onder controle. Achter hem werd fel gevochten voor plaatsen 2,3 en 4, uiteindelijk waren de korste achtervolgens met onder meer Sander nog met zijn tweeen. Het podium was dus al gekend, allen plaats 2 en 3 werd uiteindelijk beslist in de spurt, Sander spurtte verdienstelijk naar plaats 2. Zo lopen Dante en sander meteen uit in het algemen klassement weer verder weg. De zoveelste overwinning voor Dante dit jaar, maar hij had er vandaag duidelijk veel plezier in. de organisatie was dik in orde te Eksel, geen wachttijden, overheerlijke hamburgers. En de supporters moedigden zowel de eerste als de laatste aan. En zo was dit voor iedereen een gelaagde middag, en Dante haalde zijn 2de overwinning binnen voor Bekaf. Op naar Kessel, .... de pa gaat volgende week dekliniek in met zijn rug, ze gaan een poging doen om de zenuwen in de rug plat te leggen. Mischien kan ik dan terug stappen en fietsen zonder pijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten