donderdag 7 juli 2011

Dante 4de te Itegem

Itegelm

Dit weekend was er geen mtb wedstrijd en dante besloot om te gaan koersen op de baan, zijn eerste wegwedstrijd van het jaar. Het parcours van Itegem was zo plat als het maar kon zijn, niks helling, weinig bochten, ..... maar er stak nu en dan wel een fiks wind de kop. Hij was gemotiveerd en ik had er alle vertrouwen in, er waren nogthans veel nieuwe gezichten. En blijkbaar waren er 2 kanonnen bij, we zullen wel zien. ik maande hem aan om de proefjes te gaan verkennen, dit deed hij weer dik tegen zijn goesting. Echter tijdens de proeven, knalde hij een kegel omver en stootte hij op het einde een paaltje tegen de grond. De pa head nogthans gezegd .... Dan de tijdrit, deze won hij, en de pa wist dat het goed was. echter de organisatie, wij moesten om 13h30 in Geraardsbergen zijn, en er werd besloten om alle catogorieen eerst hun tijdrit te laten afwerken. de koers werd serieus vertraagd, en er ward pas gestart om 11h30. Op zich niks erg, het was mooi weer, maar om nog in Geraardsbergen op tijd te geraken. Ze moesten 3 rondjes te rijden, ik maande hem aan om gewoon te vertrekken en maar stoempen.Eerste ronde, het peloton was al in 2 gescheurd, een renner of 8 nog in het wiel, alles op een lint ...Dante op kop. Tweede ronde zelfde verhaal, echter nu nog 5 man in zijn wiel, de laatste ronde nog steeds op kop en bengelde er nog 3 man in zijn wiel.
En toen was de pa te overmoedig, ik maande hem aan om van onzettend ver vanop kop te beginnen spurten, er onstond een klein gaatje. Echter de renner van DCM zat mooi in zijn wiel en zette zijn spurt in, kwam sitilletjes naast Dante, met nog 5 meter te gaan nam hij een banddikte ...... en de zoon besloot, deels uit koppigheid, om te gaan zitten en zijn benen stil te houden. Door dit maneuver werd hij net voor de meter ook nog gepasseerd door renner 2 en 3, uiteindelijk een 4de plek. Had hij blijven duwen had hij zowieso een 2 plek behaald. Maar na de meet Het is natuurlijk trriestig als ge 99% van de koers op kop rijd en op het einde word geklopt in de spurt vanuit het wiel. eerlijk gezegd, ik had gedacht dat hij iedereen uit de wielen ging rijden, niet dus. Ik was wel apetrots met zijn 4de plaats, maar was niet te spreken over zijn gedrag na de koers en het feit dat hij de laatste meters zijn benen had stilgehouden, niet omdat hij niet meer kon, maar gewoon van koppigheid. Hij noemt dan ook Coremans ..... Nu nog proberen om het klassement van de mtb kids challenge te winnen en dan gaan we ons terug toeleggen op de weg. Ik heb hem verteld dat hij de volgende koers geen 3 rondjes meer op kop moet rijden. Voor de rest was het een leuk weerzien met Arne en zijn ouders, jammer dat deze ziekjes was. anders had het koersverloop wel anders geweest.