donderdag 1 september 2011

MTB Kids Langdorp

MTB Kidschallenge langdorp 2011

KLIK OP BOVENSTAANNDE FOTO OM HEEL HET ALBUM TE BEKIJKEN.

Genotend van een zonnige vakantie, waar Dante hoegenaamd geen fiets heeft aangeraakt werd er gestreden op de Bosberg te Langdorp. Infeite een thuiswedstrijd, we waren vrijdag het parcours al eens gaan verkennen en dit zag ik wel helemaal zitten. Aan de start de gravel helemal tot boven (moordend) en dan boven direct rechts om zo op de lussen te komen, om dan onderaan haaks links in een wat technische klim naar omhoog om dan op het hoogste stuk van het parcours naar rechts rte rijden om zo enkele honderden meters later rechts naar beneden te duiken, waar men terug aan de start kwam. In de lussen kon je niet passeren, echter op de rest van het parcours was dit wel te doen.
Ik had hem verteld om zeker niet tevlug te willen starten, maar met de groep mee tot boven om dan in de laatste meters te versnellen en zo als eerste de lussen naar beneden aan te vatten. Ploegmaat Marc en wat vrienden waren present voor de morle steun. Ik had mij opgesteld langs de lussen, hier kon ik hem een hele tijd volgen. Er werden 4 rondjes gereden waarvan de eerste telde als verkenningsronde. de start was gegeven, het was bang afwachten, maar ik was er zeker van dat hij bij de eerste 3 zou opdraaien. Echter aan de lussen had Arnoud de Lie al een grote voorsprong op de eerste achtervolgers, en het strafste van al Dante was daar zelfs niet bij. Hij passeerde bij mij als 7de, en zijn gezicht stond op oorlog. Ik roepen en tieren, zeggende om boven evn de kraan open te zetten, maar het zag er helemaal niet goed uit. Bleek dat hij een kopstart had genomen, maar dat hij helemaal blokeerde op de eerste helling.Hem kennende durft hij dan nog al eens een ronde de brui eraan geven, echter vandaag liet hij Grinta zien, en kwam hij aan de start meteen als 2de door, echter op de helling moest hij weer 3 renners laten passeren. In de lussen reden ze dan weer te traag naar zijn goesting, maar in de laatste ronde was hij dan toch weggereden en kon op heel grote afstand van Arnoud, dewelke vandaag uitmuntend was, beginnen aan de lussen. De 2de plaats was verzekerd.
Aangezien er in de namiddag een BK was voor de jeugd waren er een heleboel renners aanwezig dewelke ik van het hele jaar nog niet had gezien, deze eindigde dan ook op plaatsen 3 en 4. Sander, de eertse achtervolger in het klassement had blijkbaar een mindere dag en eindigde als 5de.
Het weekend was overigens geslaagd voor onze ploeg, want Michelle Verstrepen behaalde eveneens een tweede plaats en Filip Dewyngaert werd 6de.
Volgende week gaat Dante nog eens koersen op de baan.

3 opmerkingen: