donderdag 15 december 2011

Dante wint te Ossendrecht

Ossendrecht was voor de tweede maal dit jaar het decor van de voorlaatste koers van deze Nederlandse challenge. Na het theater van vorige week had ik Dante duidelijk laten verstaan dat niet alleen winnen telt. Hij liep immers al een hele week rond met een snotvalling, maar wat wil je met dit weer, dus hij moest zijn kopje niet laten hangen moest het vandaag niet zo vlotten. De opkomst de laatste weken is wat magertjes en ze stonden dan ook met maar 11 renners aan de start, niet echt weinig, maar toch. Blijkbaar had bijna iedereen last van de weersomstandigheden, dus het werd afwachten in de koers wie het beste uit de verf zou komen vandaag. Het parcours was ideaal voor Dante, een volledig bosparcours met een vrij grote ronde en niet onbelangrijk, hier en daar een lang recht stuk, en het lag er niet al te slijk bij. Ze diende 3 rondjes af te leggen, alleen bij de start was het even opletten, daar lagen immers 2 grote plassen waar je best niet doorheen fietste.
Lennik nam een kopstart in de eerste ronde met het peleton langerekt in zijn wiel. Bij het ingaan van de tweede ronde had Dante de leiding genomen met op enkele meters Lennick, ze hadden weer een groot gat geslagen op de rest van de bende. Dante zijn kop stond op ontploffen, het was een pak kouder dan de vorige weken, en koude is niet echt zijn vriend. Voor de derde plaats werd het nog spannend, daar waren nog een paar kanshebbers. Bij het ingaan van de laatste ronde had Dante zijn voorsprong nog verder uitgebouwd, en ongestoord reed hij met ruime voorsprong naar de finisch. De pa had het dus weer eens verkeerd ingeschat.
Volgend week is het de laatste koers van deze Challenge, in het eindklassement kan hij de zege niet meer ontlopen. Maar ik ben er zeker van dat het weer een spannende en leuke koers wordt, er is sprake van een gezonde rivaliteit. Voor en na de koers zijn het de beste vrienden, spijtig dat ik niet meer kan fietsen, anders had ik zeker voor het plezier zelf nog eens een koers meegereden tegen de pa Van Tess en Lennick, hoogstwaarschijnlijk zou ik dan een rondje moeten minder rijden. Wie weet volgend jaar, ik geloof nog in mirakels.
HIERONDER VINDT U NOG 150 FOTO'S VAN DE WEDSTRIJD, GEWOON EVEN KLIKKEN.
Ossendrecht II Dante 2001

Geen opmerkingen:

Een reactie posten