dinsdag 29 november 2011

Dante wint te Hoogerheide

Het weer blijft aangenaam en zacht en het parcours te Hoogerheide was weer subliem. Dante was er direkt op verliefd, er was werkelijk alles aanwezig. Kort draaien en keren, zandstroken, hellingen, de zo geliefde bultjes (Dante vindt dit leuke springbergen) echter de opkomst was wat minder. Komt het omdat het klassement al een beetje is gekend, de sterke renners zijn altijd wel aanwezig, de rest zoekt zijn vertier in de Belgische crossen. Vandaag was er in Belgie overigens het BK voor aspiranten te Baal. En toch rijden we naar Hoogerheide, het parcours was daar immers veel uitdagender. De sfeer zit er tegenwoordig ook goed in, elke week een babbeltje slagen en dan kijken wat de renners gaan doen in de koers. Ik zag het hier wel zitten voor Dante, hij kon hier immers gebruik maken van zijn stuurkunsten en van de macht in zijn beentjes, maar makkelijk zou het zeker niet zijn na zijn korte nachtrust. Er was immers de avond voordien ingebroken op de zaak bij mijn schoonouders rechtover mijn huis. Maar hij was blijkbaar toch goed wakker 's morgens, de ma reed niet mee want de mensen van labo kwamen nog sporenonderzoek verichten, CSI in Belgie.
De start was belangrijk, want die was niet al te breed net zoals de aankomst, maar op dit parcours zou alles vlug uiyeen gereden worden. Hij was dan ook goed weg en kwam als eerste door op de zandstrook met in zijn wiel Lennick, daarachter was er al een redelijk gat geslagen. Drie rondjes dienden er worden afgelegd, bij de tweede ronde was Dante weggereden van Lennick en bouwde hij zij voorsprong stelselmatig uit. in de laatste ronde kwam lennick nog ongelukkig ten val door een onvoorzichtige toeschouwer, echter de tweede plaats kon hie niet meer mislopen.
Dante had zich weer goed geamuseerd, ze waren net op tijd binnen want het begon daar stilletjes te regenen, na een goeie hamburger richting huiswaarts en de bloemen waren voor meter ditmaal. Zij was immers aangeslagen door de inbraak bij hun thuis, en binnenkort is het Sinterklaas, tactisch niet slecht gezien van de zoon. Volgende week zijn we weer van de partij.
Ik kan terug foto(s nemen, je vindt ze terug op ONDERSTAANDE ALBUM.
Hogerheide Dante 2011

Geen opmerkingen:

Een reactie posten