zaterdag 24 december 2011

Galder, Dante wint de finale

Voor de laatste maal dit jaar trokken we richting Nederland, daar vond immers de laatste wedstrijd plaats van deze challenge. Wat het eindklassement betreft, kon er niets meer fout lopen, Dante had inmiddels zijn voorsprong voldoende uitgebouwd en zou hoe dan ook 's avonds gehuldigd worden als primus van de reeks. maar het beloofde toch weer spannend te worden, en hij zag er weer naar uit. Eens aangekomen bleek het een vrij vlak parcours te zijn, maar een halve ronde diende er wel worden afgelegd door het zand en langs het strand, en dit zou wel eens zwaar kunnen worden.
Bij de start was het opletten geblazen, want op het einde van het rechte stuk moesten ze linksaf in een trechter, afgespannen met hekken, goed om al direct te zorgen voor de eerste valpartij. Daarna reden ze rechts het bos in, en hier kwam Tess zwaar ten val. Echter deze dame besloot om op haar tanden te bijten en alsnog de koers te hervatten, wetende dat iedereen al lang gepaseerd was. En dit vond ik nu net het knapste van heel de koers. Was mijn zoon hier gevallen, .... ik geloof nooit dat hij nog vertrokken was. Als hij nog maar denkt dat hij niet meer naar de kop kan fietsen, dan blijft hij liever boos achter, en dan moet iedereen het ontgelden die in zijn buurt komt. En net dat moet ik hem nog kunnen bijbrengen om dan, net zoals Tess terug op die fiets te springen, als pa kan je dan alleen maar glunderen.
De koers zelf was nog vrij spannend, Lennick nam de kopstart en ging op het einde van de eerste ronde nog vlot mee met Dante, daarachter was al een klein gat gelagen met op plaats 3, Rasenbergh. Maar in de tweede ronde begon Dante stilletjes weg te rijden van Lennick, soms kwam hij iets korter, soms werd het gat iets groter. Maar meer dan 20m werd het gat nooit, Rasenberghs zat dan weer op een dikke 20m achter Lennick. Echter panikeren was er nu niet bij, telkens als Lennick versnelde, versnelde Dante, maar 1 foutje in het zand en hij was er zo weer bij. Knap van Lennick want hij plooide niet. Uiteindelijk werden de posities van na de tweede ronde niet meer gewijzigd, en won Dante zijn 20ste koers van het seizoen, ditmaal geen filmbeelden, want er was blijkbaar iets geblokkeerd. wel een heleboel foto's, die kan je onderaan allemaal ontdekken. Ze waren overigens net op tijd binnen, want daarna begon het daar te gieten. Ik besloot om samen met Leen en dante te gaan shoppen in Breda, dewelke overigens een aanrader is, om dan tegen de avond terug af te zakken naar Galder voor de huldiging. Van de eerste tot de laatste kregen ze allemaal een knappe beker en een heleboel leuks van de kerstman. Dante mocht nog een kampioenentrui aantrekken.
's Avonds is echte de miserie begonnen, ik had een paar maanden geleden verteld in het "Dorpsgenot", brasserie in Rillaar, dat indien mijn zoon 20 overwinningen zou behalen ik een stuk in mijne frak zou drinken. Als je weet dat ik raar of zelden drink en bijna nooit dronken ben ..... Ik had die nacht nog moeten werken en amper 2 uur geslapen, maar ik zat maandagmorgen om 3h30 wel op een andere planeet. Nog nooit meegemaakt, maar ik ben dus stukken kwijt van die bewuste avond. Ze zijn zo vriendelijk geweest om mij naar huis te rijden en om mij in mijn bedje te stoppen, ...... waarvoor dank. Echter ze zijn ook aan het filmen geweest, niet te doen ..... Wie weet indien er genoeg reacties komen, zal ik er een klein stukje van posten. In het vervolg moet ik toch nog eens 2 keer nadenken voor ik een uitspraak doe, ..... maaar da's den aard van het beestje. HIERONDER ALLE FOTO'S
Galder Dante 2011

1 opmerking:

  1. ik wil de prestaties van de papa ook wel eens zien. zouden die zo goed zijn als de zoon

    BeantwoordenVerwijderen