woensdag 20 juni 2012

Hagelandse Chrono



Zaterdag 2 juni was het weer zover... de Hagelandse Chrono van MTB-Team Langdorp stond op het programma en de weergoden waren ons gunstig gezind. Zwaar bewolkt in de voormiddag en meer en meer zon vanaf de middag. Toen we aankwamen in Langdorp was het al duidelijk...ongeveer hetzelfde uur als vorig jaar en toch veel verder op de parking moeten gaan staan. Niet alleen de kwantiteit was hoger dan vorig jaar maar ook de kwaliteit van de deelnemers lag veel hoger dan de voorbije jaren (wat ook in de uitslag zou blijken).
Na de zeer vlotte inschrijving (wel op een andere plaats dan de voorbije jaren) was het tijd om ons klaar te maken.
Rond 10.30u vertrokken op het startpodium en onmiddellijk de steile klim in het dorp omhoog dus de benen waren direct opgewarmd. Hier voelde ik al dat het niet het super gevoel was waarop ik hoopte. De voorbereiding was dit jaar dan ook minder goed dan vorige jaren.
Het eerste deel van de chrono was het gekende stuk met als hoogtepunt de Bosberg. De kleine lusjes (waarop duidelijk geen controlepunten stonden) vormden voor verschillende bikers het ideale moment om een deel van het parcours af te snijden. Hier was het voor mij al duidelijk dat er veel meer rijders onderweg waren. Op sommige momenten was het echt heel druk.
Ook het volgende stuk na de doortocht aan de parking in Langdorp was nog steeds ongeveer hetzelfde als de voorbije jaren. De eerste bevoorrading heb ik rechts laten liggen…veel te veel volk en blijkbaar geen bidons klaar om aan te nemen. Geen probleem…zelf voorzien in drank en eten en dan kom je nooit in de problemen. Op dit stuk heb je iets minder last van het verkeer aangezien het over bredere wegen gaat en je altijd wel de kans hebt om voorbij te steken.
De 2de bevoorrading was wel rustiger en hier stond dan ook iemand klaar met een bidon…Altijd leuk... dit geeft toch een extra dimensie aan de chrono. Iets na deze bevoorrading een compagnon gevonden om samen het tempo zo hoog mogelijk te houden en de samenwerking verliep zonder veel woorden dan ook zeer goed.
Vanaf hier was het parcours iets gewijzigd wat zich verder doorzette in het stuk na de 3de bevoorrading. Lange stroken door boomgaarden waardoor we uiteindelijk op de Wijngaard-berg terecht kwamen. Dit extra stuk parcours was voor mij minder mooi dan het stuk van vorig jaar achter het kerkhof van Gelrode.
De Extreme-beklimming was de laatste echte off-road beproeving, mijn mede-biker was hier meer technisch onderlegd en heb hem dan ook moeten laten gaan.
Vanaf de Demer-dijk was het dan ook alle registers open om toch niet al te veel tijd te verliezen.
Uiteindelijk binnen gekomen na 3h20min voor 85km en 1100 hoogtemeters. Dit was goed voor een 24ste plaats algemeen. Mijn gemiddelde snelheid was ongeveer hetzelfde als vorig jaar alhoewel ik toen 13de stond in de uitslag. Zoals gezegd… de kwaliteit was zeker hoger dan vorig jaar.
Na de rit een lekkere spaghetti en hier en daar nog een klapke kunnen doen.
Hier komen we zeker terug en dan proberen om de snelheid nog iets hoger te leggen.

Verslag door Filip Dewyngaert

Geen opmerkingen:

Een reactie posten