dinsdag 11 oktober 2011

Dante wint de veldrit te Rucphen

Vandaag 9 oktober en we vertrekken met gans het gezin om 8h30 naar Rucphen, want daar vindt de tweede manche plaats van het veldrit regelmatigheidscriterium, of hoe je het ook noemen wil. Maar wat een weer, regen wind, en koud. Cross weer zeker, Het bleek toch weer een verplaatsing van ruim 1h30, aan de afrit van Ruchphen tolt nog een wagen van de baan, ..... zonder erg. Aangekomen was er voldoende plaats aan het stedelijk zwembad waar ook de inschrijvingen plaatsvonden. Ze hadden me verteld dat dit een leuk parcours zou zijn met wat hellingen, .... echter dit jaar bleek dit toch niet het geval. Op een braakliggend industrieterrein was gewoon een parcours afgepeild, met 2 zandstrookjes, maar met de regenval was dit zeer vlot te berijden. Dat kon niet gezegd worden van de rest van het parcours, ze konden evengoed ergens een boer zij weide hebben aangeslagen om daar een parcours op te bouwen. Er waren geen padjes niets, het was gewoon stoempen en dan nog niet vooruit geraken, het bolde voor geen meter. Ik had met de zoon 2 rondjes verkend en had er mijn buik al van vol. Wetende dat dit een zware wedstrijd werd had ik hem verteld om zeker niet te zwaar te duwen, anders zou hij na een paar rondjes zijn benen opblazen. De start hadden ze wel fijn bekeken, er werd immers gestart op de straat om dan zo het veld in te duiken. Daar lag de enige moeilijkheid van het parcours, een helling van amper een meter maar er kon maar 1 renner passeren. Dus goed starten was een must.
Na al zijn mindere starts in het mtb'en was hij hier vandaag echter voortreffelijk weg, en schoot als eerste het veld in. Hij pakte meteen 10, 15m en deze voorsprong behield hij tot op de meet. Achteraan werd regelmatig van positie gewisseld, maar als de achtervolgers wat versnelde, versnelde hij ook. Leuk om te zien was dat hij niet te groot reed, zelfs vrij klein, niet van zijn gewoonte, maar hier wel de juiste beslissing. Zijn handen waren wel bevroren, nochtans hadden we zaterdag nog nieuwe handschoenen gaan kopen, echter hij was ze vergeten.
Zijn tweede veldrit overwinning was meteen een feit en hij werd beloond met een zeer mooi boeket bloemen tot groot plezier van de mama. Volgende week rijden we naar Etten-Leur Als je hieronder op de foto klikt kan je het gehele fotoalbum bekijken. Van de 10-jarigen staan hier ook nog wat foto's bij.
Rucphen veldrit 2011

Geen opmerkingen:

Een reactie posten