maandag 17 oktober 2011

Dante wint te Etten-Leur

Onder een stralende zon werd er gestart te Etten-Leur voor de 3de veldrit op rij, deze vond plaats rond de jachthaven. Een mooie locatie, mooi weer, ..... hopelijk nu nog een mooi parcours. De gebeden werden aanhoort, want zij dienden een heel deel over het strand te rijden, de rest van het parcours verliep over gras dewelke goed berijdbaar was. De moeilijkheid op het strand was het begin en het einde, ze draaide linksom, en zo was de snelheid er al direct uit en werd het stoempen om door het eerste deel te geraken, daarna rechtsom door het zand om op het einde een hoogteverschil van een 0,5m te overwinnen, echter in mul zand dus dit werd een zware opgave. Diegene die door het zand zouden kunnen rijden konden zo wel wegrijden.
Bij het verkennen begon het dan toch te lukken na een paar keer, hij reed zelfs het hele stuk. Dus tijdens de wedstrijd, kopstart, eerst aan het strand komen, gas open en dan kijken wie er nog zou volgen ....... dat was het scenario voor de koers, of het in de koers zo zou verlopen was een andere vraag. Ze waren vandaag wel met minder renners, aangezien de crossen in België ook vandaag van start gingen zal dit wel één van de hoofdredenen geweest zijn. Voor ons was het ideaal, koersen en daarna verder naar Utrecht waar Bike Motion plaats vond, de mama was thuis gebleven. het werd dus een dagje onder de mannen, genietend van hun toys.
De start werd gegeven, en Dante na direct de kopstart, maar draaide veel te kort het strand op en daar lag hij, dat scenario kon ik dus op mijne buik schrijven. Na de eerste ronde kwam hij als 6de, 7de over de meet, alles zat nog vrij dicht bijeen. Dan de 2de passage in de zandbak, hij begon er nu wel goed aan, echter voor hem vallen ze en weer van de fiets. Daarna heeft hij het nog één ronde geprobeerd, maar geraakte telkens niet tot boven. Hij riep me dat hij de volgende passage ging lopen van in het begin, de zandstrook was cruciaal want hier werd telkens de kopgroep uitgedund. Bij het ingaan van de laatste ronde had hij de leiding overgenomen met nog één renner in zijn wiel, de rest bengelt al iets verderop. Hij spurtte door de zandbak al lopend en was inmiddels een 10-tal meter uitgelopen, hij schakelde nog naar de gote plateau voor de spurt aan te gaan, echter dit was niet meer nodig.
De derde overwinning op rij was een feit. Meteen ook één van de mooiste crossen enkel en alleen al door de passage over het strand. En nu vlug naar Utrecht. Hieronder vindt u alle foto's van de wedstrijd!
Etten-Leur 2011 Dante

Geen opmerkingen:

Een reactie posten