maandag 10 oktober 2011

MTB Kids Challenge eindhappening 2011

Het moet gezegd worden, Dante neemt deel in bijna alle wielerdisciplines, en het mtb-gebeuren is veruit het best omkadert. Soms laat de organisatie van sommige wedstrijden wel te wensen over, maar dit is eer een uitzondering dan de regel. André Coppers blijkt hier toch de locomotief te zijn achter dit hele gebeuren en je kan niet ontkennen dat André hier goed werk levert! Als kers op de taart werd dan ook de eindhappening georganiseerd voor de eerste keer niet na de koers maar nu afgelopen vrijdagavond te Hechtel. Meteen een succes, met zo'n 200 aanwezigen zat de zaal goed vol en kon de huldiging beginnen van de Vlaamse Kampioenen en van de laureaten van de deze Kids Challenge. Een klassement over het ganse mtb-seizoen, een prachtig initiatief echter de "dubbele punten" die hier op het einde te verdienen zijn bij de laatste wedstrijd vind ik een rare kronkel in het klassement, je mag immers bijna elke wedstrijd winnen, maar bij pech in de laatste wedstrijd word je dan nog geen kampioen. Volgens mij is het de bedoeling dat de beste renner over het ganse jaar wordt beloond en dit is niet het geval met deze dubbele punten, je zou hier maar ziek zijn of materiaalpech hebben.
De nieuwe reglementen voor volgend jaar werd hier ook uit de doeken gedaan, en er gaat blijkbaar toch wat veranderen. Het zijn geen afwachtingswedstrijden niet meer voor de jeugd, maar het valt nu onder de noemer wedstrijden. Wel spijtig dat er nog steeds geen trui bij de allerjongsten kan behaald worden van Provinciaal kampioen, bij het BMX'n gebeurt dit wel. men kan nu beginnen koersen vanaf 7 jaar en men mag 25 wedstrijden rijden in één en dezelfde categorie. Buiten dat het een mooi samen zijn was werd natuurlijk ook iedereen gehuldigd, iedereen kreeg een mooie beker mee naar huis en dit was nu net iets waar Dante had op gehoopt, medailles en kleine pietluttige bekers heeft hij al voldoende in zijn bezit, maar ne "grote beker". Iedereen kreeg nog waardebonnen mee van Modemakers, de ene wat meer dan de andere, naargelang het klassement en als kers op de taart werd er een kampioenschapstrui overhandigd.
Er dienden 9 wedstrijden te worden ingediend + de wedstrijd van het BK te Langdorp. Met 8 overwinningen en twee 2de plaatsen was hij dan ook de terechte overwinnaar. Met als sterke 2de Sander Kielich en op plaats 3 Ibe Debaere. Sid Berghmans werd kampioen bij de 8-jarigen, het was mooi om de reactie van de pappa te mogen meemaken toen hij ontdekte dat Sid ook een mooie trui mocht in ontvangst nemen. Volgend jaar is Dante weer van de partij! Hieronder klik je maar op de foto om alle kampioenen te kunnen bekijken.
MTB Kids Challenge eindhappening 2011

Geen opmerkingen:

Een reactie posten