zaterdag 8 oktober 2011

Herselt, de dubbel voor Dante!

< Alle foto's van de wegkoers te Herselt, klik op de foto om het gehele album te ontdekken.
Herselt Dante 2011
Twee dagen achter elkaar koersen, is het verstandig? De wedstrijd gistern te Kruiningen was plat en het parcours lag er droog bij. Overigens Dante had niet voluit gereden, dus we gingen vandaag in de buurt koersen. Te Herselt was er immers een wegkoers met een helling van ca. 700m, Marc onze Belgische Kampioen kwam overigens supporteren en de mama ging ook mee, redenen genoeg om niet thuis te blijven, het leek overigens terug zomer met temperaturen van dik boven de 20°.
eens aangekomen bleek het inderdaad een mooi parcours te zijn met direct na de start links omhoog om te klimmen, zij het niet overdreven steil, maar 700m is lang, éénmaal boven duikten ze links naar beneden om dan 2x kort teru links op te draaien om dan vals plat richting meet te rijden. Mooi, zeer mooi, alles vond plaats ronde een zuivelwinkel en was goed georganiseerd. Allereerst was er de tijdrit, dit duurde wel even want alle catogories dienden één voor één met 1 minuut verschil deze af te leggen, een dik uur later kon de koers dan beginnen. de tijdrit werd overigens overtuigend gewonnen door Dante, hij had zelfs zo'n goede tijd gereden dat het lang duurde eer er iemand van de oudere catogories onder zijn tijd dook.
De koers zelf, ik had mij op de berg geplaatst, Marc in de afdaling en het vrouwke aan de meet, met de GSM in de hand bleven we zo de gehele ronde op de hoogte van de verrichtingen van de zoon, elf vertrekkers, meteen een mooi bende. Bij de start was hij blijkbaar gevallen, iemand zijn achterwiel geraakt en stil, echter op de berg kwam hij als derde boven, alles was nog bijeen, maar er zat al wat rek op. In de tweede ronde waren ze met twee weggereden, en kwam volgde hij op een 3-tal meter op de helling, ik maande hem aan om naar het wiel te rijden. Hij was maar aan het lachen, klik een tandje groter en hij zat al in het wiel. In de bergaf, zijn er weinigen die zo vlot naar beneden rijden als de zoon, en door een bocht vliegen vind hij plezant dus indien hij boven niet teveel achterstand had de laatste ronde dan zag ik het wel zitten.
Bij het ingaan van de laatste ronde waren ze zij aan zij aan het spurten bergop, geen enkele van de twee wilde plooien, Dante kwam als eerste boven en reed vlot weg in de afdaling, dan zou je denken hij komt alleen aan, ..... maar neen, de twee kemphanen waren terug samen. Het werd dan maar een lange spurt en kijken wie als eerste ging plooien, echter Dante bleef achterom kijken in zijn inmiddels bekende stijl. Nogthans een raar zicht, noem het "de tegenstander taxeren" als hij versneld versnel ik ook. Uiteindelijk won hij nog vlot, maar het was een leuke en spannende koers met twee renners die aan elkaar gewaagd waren, voor de derde plaats was het even wachten.
Zo werd het een weekend vol overwinningen, nadien zijn we gaan supprteren voor Marc, deze won de peletonspurt en werd 6de te Schoot.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten