vrijdag 12 november 2010

Cyclocross te Genk

Het was kiezen voor Herenthout of Genk, van Herenthout wisten we dat dit een plat maar mooi parcours was. Echter de starturen voor Dante vonden plaats om 12h, en in Genk was het starten geblazen om 10h. Aangezien de pa moest gaan koersen in Lommel, was de keuze vlug gemaakt. Genk het Bloso centrum, daar moesten we zijn, er was daar een geweldige accomodatie, allemaal bos en een zeer knappe taverne. Alleen moesten we nu betalen voor binnen te komen, 6€ voor de ma en 5€ voor de pa. Bij wedstrijden van de miniemen mag men immers geen geld vragen. Brave Limburgers, maar ik was het er dus weer niet mee eens, ..... toen vertelde ze een ander verhaal, het was voor de locale club te steunen, en was dus niet verplicht. Mensen die hun mond niet durven open trekken hadden het dus wel aan hun rekker, weinigen waren hier mee opgezet. Ze waren met niet al teveel maar Arne de jonge renner van de club uit Zolder was aanwezig en ook het jonge talent dat gewonnen had te Mol met ruime voorsprong. Afwachten wat het zou worden, hopelijk stapt hij niet af zoals vorige week. Inmiddels heb ik hem naar den dokter gestuurd, hij moet nog één test ondergaan. Er werd hem wel aangemaand om ook te trainen en niet alleen wedstrijden te rijden, 3x in de week ...... Ik ben al blij als hij 1x in de week zijn fiets opkruipt. De start dan, eerst een plat stuk en dan klimmen naar het hoogste punt om dan continu te draaien en te keren, terug te dalen naar start en aankomst.
Echter terwijl de meeste hun rondjes aan het verkennen waren zat hij natuurlijk in de plaaselijke speeltuin, en toen ze moesten gaan starten, moest er nog ene een grote boodschap gaan doen. Je kan al raden wie, gelukkig bleef iedereen wachten en konden ze met de hele bende starten. Al van in de start werd alles uiteen gereden. De winnaar van Mol op kop dan Dante en dan Arne, de verschillen werden stelselmatig groter. En ze kwamen dus ook zo over de meet. Dante vond het leuk om rond de bomen te slippen, veel show maar je wint er niet veel mee, maar het is plezant. En weer stond hij te groot na elke bocht was het stoempen om zijn pedalen terug in gang te krijgen. Hopelijk zal hij het is ene keer leren, maar voorlopig trekt hij er zich niet al teveel van aan. overigens dit zal één van zijn laatste koerske worden op zijn fietsje, we hebben inmiddels een nieuwe Zanatta besteld met grote wielen. Afwachten hoe hij daar mee uit de voeten kan.
Volgende week is het koers in Hoboken, ik denk dat we daarvoor gaan passen.
Genk was voor herhaling vatbaar, overigens als je frietjes besteld met een curryworst, dan krijg je daar 2 stuks een apart nog een salade erbij. De spaghetti aldaar was ook niet slecht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten