vrijdag 26 november 2010

Slecht nieuws!

Aangezien Dante in de veldrit te Hulshout van zijn fiets was gestapt met ademhalingproblemen, had ik besloten, zeker aangezien hij toen vooraan reed met nog een goeie 500m te rijden, om hem bij een specialist eens langs te sturen. De eerste resultaten waren bemoedigend, en de conclusie was toen, gewoon veel te diep geweest. Maar hij diende zich nog aan te melden in de kliniek te Tienen, voor allerhande testen, deze apparaten waren blijkbaar niet voorhanden te Aarschot.
Echter mijn vrouw belde een paar uur later volledig over haar toeren, je moest 60% halen om deze test te mogen beginnen, in Aarschot behaalde hij 80%, nu echter 58%. Te weinig om zelfs die test uit te voeren.
Verdict, inspanningastma. Dit verklaard dus ook waarom hij sommige koersen met veel overtuiging won zonder enige moeite, en sommige koersen kwam hij bijna halfdood over de meet na zijn overwinning. Nu moet hij 14 dagen medicatie nemen om nadien terug te Tienen zich te melden voor deze inspanningtesten. Hij heeft dezelfde puffers als de pa meegekregen, want den ouwe heeft ook al van jongs af aan last van inspanningastma. Hopelijk met de gepaste behandeling zal hij minder last hebben dan de pa in zijne jonge tijd. Meteen het vrouwke verteld dat er ergere dingen zijn op de wereld en dit goed te behandelen is. Voor Dante zal het nu ook aangenamer fietsen worden, hij zal nu niet meer het gevoel krijgen dat er iemand zijn keel dichtnijpt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten