zondag 5 juni 2011

MTB Kids Challenge te Averbode met foto's


Op ondertsaande foto klikken voor alle foto's, ook staan er foto's op van de andere jeugdreeksen.

Mtb Kidschallenge te Averbode
Donderdag 2 juni zalig weer, en Dante reed een thuis wedstrijd te Averbode. Rond de vijvers van dit domein had Andre Coppers een mooi parcours uitgestippeld. De dag voordien waren we het parcours al gaan verkennen, toen bleek echter het rondje, te klein. Maar op de koersdag zelf diende er nog een extra lus te worden afgehaspeld. Donderdagmorgen waren we bijna telaat, want sinds de vorige koers steekt zijn vergunning blijkbaar niet meer bij zijn boekje ..... vergunning verloren. Toch nog net op tijd om in te schrijven, de recreanten reden ook gelijktijdig mee, dus het was een serieuze bende.
Geen verkenningsronde, direct van bij de start vlammen. het parcours van ca. 4km was vrij plat, maar door het keren en draaien in de tweede lus en door de zandpartijen en bosstroken,kon dit wel eens een zwaar parcours worden.
Alle supporters waren op post en Dante had aan opa beloofd om vandaag als eerste over de meet te komen. De start een stuk asfalt, .... en weer was hij slecht weg, weeral te groot geschakeld bij de start. Als 7de ging hij het bos in. Aan de start kon je ze 3xzien voor ze de extra lus inreden. Nog altijd maar op plaats 7, de eerste koersen begon de pa zich dan al zorgen te maken. Nu weet ik, naar mate de wedstrijd volgt, hij toch altijd sterker wordt. En dan is het afwachten en tuurend over de vijver in Averbode naar de eerste renners, zij kwamen langs de overkant. In de verte zag ik ineens een wit helmpje, en alles lag al ver uiteen. Dante op kop, er zat nog 1 renner in de buurt, maar op de rest was het al even wachten. Ik weet dat het tempo bij hem niet meer zal zakken en dat hij gewoon het gat met nr.2 even groot wil houden, maar zeker niet verder uitlopen. Dus indien hij van mechanische pech of een valpartij gespaard zou blijven, zag dit er veelbelovend uit.Maar het veld lag helemaal dooreen, de verschillen waren ook groot, en toch je zou zeggen dat dit een makkelijk berijdbaar parcours is. Achter aan de vijver had je natuurlijk stukken waar hij zijn kracht kon gebruiken, net zoals het lange gedeelte naast het water. Nick, dewelke de laatste weken altijd de 3de plek wist te veroveren was echter niet meer tezien, hoogstwaarschijnlijk materiaalpech.
Alles lag uit elkaar op het einde, en Dante won relatief nog gemakkelijk de koers. Met 4 op 5 overwinningen is hij sterk bezig. Op naar de volgende.

3 opmerkingen:

  1. ja nick had materiaalpech maar dante is supersterk aan het rijden.proficiat

    BeantwoordenVerwijderen
  2. bedankt voor de fotos
    goeten nick

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Nick, de foto's van Moerbeke-Waas vindt je ook terug op deze blog.

    BeantwoordenVerwijderen