dinsdag 14 juni 2011

VWF Peisegem A catogorie 13 juni, verslag Filip Dewijngaert

Peisegem 13 juni A renners

Voor alle foto's gewoon klikken op bovenstaande foto.
Verslagske van het weekend:
Over de koers van de zaterdag in Keerbergen kunnen we eigenlijk heel kort zijn. Serieus meegespeeld en gestreden om weg te geraken...ook een paar keer gelukt maar blijkbaar was het peloton niet van zin om iemand te laten rijden. Het is dan ook een snelle wedstrijd geworden die eigenlijk nooit stil gevallen is en waarbij de massasprint het logische gevolg was. Dit heb ik aan mij laten voorbij gaan en in de staart van het peloton binnen gebold.

Zondag geen koers... doop van de dochter.



Maandag VWF koers in Peizegem...veel wind en dreigende wolken alhoewel ze opklaringen gegeven hadden vanuit het westen??? Aangekomen in Peizegem een zeer gemotiveerde ploegmaat Marc tegengekomen. "Het is een schoon toereke" was zijn commentaar... dus dan weten we dat het geen gemakkelijk parcours is maar iets voor de sterke mannen.De koers van de D-categorie was ondanks het parcours en de wind toch lang gesloten en pas in de laatste ronde kon Marc met een metgezel definitief afstand nemen van het peloton. In de spurt met 2 was Marc sterker en was de zege binnen. "Proficiat Marc!!"
Tijdens de koers van de D-categorie tot de vaststelling gekomen dat ik mijn schoenen thuis vergeten was en dus eigenlijk niet eens zou kunnen starten. Gelukkig kwamen de schoonouders naar de koers kijken en konden zij toch nog mijn schoenen meebrengen... "Merci Gaby en Rudy!!!!"
De koers zelf dan...niet al te veel volk bij de A&B categorie en blijkbaar hadden er velen last van zware benen want er zaten heel veel "volgers" in het peloton maar als er op kop moest gereden worden, dan hielden ze allemaal de benen stil. Na +/- 4 ronden was er een groep van 15 man weg en was het volle bak rijden om terug te komen. Met 4 man naar dat groepje kunnen springen maar op het moment dat wij aansloten sprongen er 8 weg en was de juiste ontsnapping vertrokken. Knap koersdoorzicht maar jammer voor ons 4 want we waren niet mee. Ook het peloton kwam aansluiten en was het terug recupereren voor de 2de helft van de koers. Op het einde van de 8ste ronde met 6 man nog 2.5 ronde voor het peloton uit gereden maar ook hier zaten 2 "volgers" bij en we werden in de laatste ronde ingelopen door het peloton. Dan maar vanvoor blijven zitten en hopen dat ze niet te zot zouden doen in de spurt. Uiteindelijk 23ste geworden. Niet slecht maar er zat meer in...
Nog geen 5 minuten na onze aankomst een stortbui en dus net op tijd binnen. "Schoon toereke" daar in Peizegem, dit zou er meer moeten zijn bij de VWV...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten