woensdag 4 juni 2008

30 mei BMX te Keerbergen

Vrijdagavond, ik had Dante ingeschreven om aan een interclubwedstrijd deel te nemen te Keerbergen. Ze mochten het parcour gaan verkennen om 18.00h dus het was haasten geblazen na het werk, maar Kurt zijn zoon deed ook mee dus hij kwam mij oppikken. Vandaag reden de recreanten en de wedstrijdrijders onder elkaar, in totaal waren er ongeveer een 130 rijders het merendeel van onze club, Bekaf. Hij heeft nog nooit gereden op een ander parcours en dit is nog maar zijn tweede wedstrijd, dus het werd afwachten. Ze hadden hem al gewaarschuwd voor de eerste hindernis na de start want die lag er nogal veraderlijk bij. Tijdens de opwarming bleek hij steeds sneller en sneller te fietsen, dus het bleek hem wel te liggen het "Sven Nijs Circuit".
Dan de eerste reeks, het belangrijkste bij mijn zoon is de start, veel kracht en doorzettingsvermogen, maar nog niet te veel techniek, dus een goede start is belangrijk. Hij vertrok als eerste en kwam als eerste over de meet, terwijl de mama al roepend en tierend aan het supporteren was naast het parcour, tot groot jolijt van Dante. De tweede reeks won hij weer, maar toen kwam de tweede toch al iets korter. In de derde reeks liet hij zich verschalken in de laatste bocht met als uiteindelijk resultaat in die reeks een 2de plaats. In de A finale werd hij tweede, aan de eerste was niet veel te doen. Eindelijk heeft hij iets gevonden wat hij graag en vol overgave doet.
De papa was natuurlijk enorm trots, het belangrijkste is dat hij het graag doet en zich ervoor inzet. Hopelijk kan de papa morgen ook zo'n puike prestatie neerzetten tijdens de 10h van Grobbendonk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten