zondag 15 juni 2008

8 juni wedstrijd bmx te Aarschot

Na het slijkgebeuren van gisteren, hadden de mensen van de organisatie van Bekaf de grootste moeite gehad om het parcours in orde te krijgen, maar dit was hen wonderwel gelukt. Dante zat al dagen gebrand om nog eens een wedstrijd te fietsen, wat dit doet hij liever dan trainen. Er is gewoon meer volk dan, en dat motiveert. De eerste reeks won hij, de tweede reeks was ik hem kwijt, bengels van 6 spelen nog graag. Net op tijd voor de start, hij was weer goed vertrokken en dit vanop 8, de laatste weken merk je ook al veel vorderingen bij mijn kleinste spruit, hij vliegt de bochten in en hij kan prima zijn lijn houden. In de derde reeks was hij niet als eerste weg, maar in de laatste bocht reed hij zijn tegenstander subliem naar omhoog in de kombocht, papa keek al glimlachend van de kant toe en zag dat het goed was.
De finale won hij op overtuigende wijze. Zijn eerste overwinning is dus binnen en dit na zijn derde wedstrijd, het zijn wel recreanten maar toch. Hij doet dit met volle overtuiging en dat is wat telt. Het leuke aan deze wedstrijden is, iedereen wint, iedere kleine krijgt hetzelfde aandenken mee naar huis. Misschien moesten ze dit bij het mountainbiken ook eens proberen.
De volgende twee wedstrijden kan hij niet meedoen, want dan zijn we op verlof, papa gaat de Dolomitie rijden, en je raad het nooit de dag ervoor rijden de kids, ik ga hem moeten inschrijven, anders is hij de hele vakantie boos op mij. Nog een paar jaar, als hij dan nog zo graag fietst gaat den ouwe niet meer kunnen volgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten